Este vara, dar ne putem gandi la… deszapezire

deszapezire

Iarna ne ia mereu prin surprindere. Si asta in ciuda faptului ca Romania are o clima temperat continentala de tranzitie, obisnuita pentru Europa Centrala. Mai exact, clima cu patru anotimpuri diferite: primavara, vara, toamna si iarna. In mai toate zonele tarii, iarna poate avea perioade destul de agresive, cu ninsori puternice, viscol si alte fenomene meteo specifice. Aceste episoade de ninsori pun de obicei probleme autoritatilor si firmelor responsabile de deszapezire.

Acum, in perioada de vara, este timpul ideal pentru autoritatile publice locale pentru a se gandi la deszapezire. Se pot cauta parteneri care sa se ocupe de acest lucru, se pot contracta firme bine pregatite in domeniu, cu utilaje adecvate. Orice primarie, inclusiv de comuna, trebuie sa se gandeasca la necesitatea operatiunilor de deszapezire, caci cetatenii trebuie sa fie in siguranta in localitate. De asemenea, drumurile au nevoie de operatiuni de acest gen si intre localitati.

Exista firme care au deja contractate sau subcontractate servicii de deszapezire, dar care nu au dotarile necesare pentru operatiuni la nivel satisfacator. Acestea pot sa-si rezolve in aceasta perioada problemele si sa caute inclusiv variante de inchiriere utilaje si echipamente speciale.

Servicii de deszapezire se pot realiza pentru obiective specifice cu utilaje inchiriate de la firme precum Gama Admin Construct. Aceasta companie detine o gama larga de utilaje pentru deszapezire si material antiderapant la cerere. Conform datelor de pe website-ul oficial, utilajele sunt trimise la locatie cu cel putin 12 ore inainte de ora anuntata de incepere a ninsorilor. Interventia minima este de 3 ore. Preturile (afisate si online) includ transport si combustibil pentru actiune imediata, fara stationare la obiectiv.

Inchirieri miniincarcatoare, inclusiv dotate cu lama, cupa sau freza, inchirieri buldoexcavatoare dotate cu lama sau cupa – iata optiuni pentru partea de deszapezire. Pentru evacuat zapada se pot asigura tot prin inchiriere diverse tipuri de camioane, cu diverse capacitati. Alte date tehnice: freza de zapada latime 50cm, 60cm cu manipulant, minim 3 ore. O alta optiune, suplimentara: deszapezire manuala cu muncitori.

Sa-ti faci iarna car si vara sanie spune un proverb celebru. Probabil lucrurile ar sta ceva mai bine in Romania daca lucrarile de deszapezire s-ar face sistematic, cu parteneri specializati, iar contractarea ar fi efectuata din timp, inclusiv preventiv atunci cand se anunta ninsori, pentru actiune rapida.

Be the first to comment on "Este vara, dar ne putem gandi la… deszapezire"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*