Daca vrei sa lansezi un blog, iata cateva sfaturi utile

blog

Esti o persoana comunicativa, ai mereu ceva de spus si te-ai gandit sa ai propriul tau blog? O decizie inspirata, pentru ca vei avea posibilitatea sa iti expui opiniile multor oameni interesati de a citi articole pe subiectele pe care le abordezi. Online, exista public pentru orice subiecte, oricat de nisate ar fi acestea. Poate iti place speologia, poate ai o pasiune pentru reptile, poate esti pasionat de istorie, poate iti place sa faci fotografii sau… poate toate la un loc, de ce nu. Oricare ar fi subiectele pe care doresti sa le abordezi, pe blogul tau „tu esti seful / sefa”.

Daca vrei sa lansezi un blog, alege cel mai bine platforma wordpress, extrem de flexibila – vezi aici recomandari chiar despre acest sistem. Ai nevoie de domeniu web, de hosting, de wordpress si, dupa ce aranjezi totul, treci la partea de continut, adica texte si fotografii. Foloseste si retelele sociale pentru a aduce cat mai multi cititori pe blog. Intra si pe alte site-uri / bloguri din aceeasi categorie si incearca sa-ti promovezi blogul in mod natural, subtil, nepublicitar.

Cu timpul, motoarele de cautare iti vor recunoaste meritele si te vor propulsa in cautarile de cuvinte cheie bazate pe subiectele abordate de tine. Evita sa faci actiuni ultra publicitare si nu te grabi sa cresti prea rapid, fortat, mai ales daca vorbim despre un blog simplu, nu despre o afacere. Evident, in timp, orice blog iti poate aduce si venituri din publicitate, marketing, asocieri si afilieri. Cel mai bine este sa te axezi cat mai mult pe continut, caci viitorul internetului pare sa fie bazat exact pe acest lucru. Cu cat ai mai mult continut original, cu atat ai mai multe sanse de a avea mai multi cititori. Ai grija doar sa ai servicii hosting suficient de bune pentru a-ti sustine ascensiunea!

Be the first to comment on "Daca vrei sa lansezi un blog, iata cateva sfaturi utile"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*